中文
Select Page

You may also like

Featured
From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

If you have been looking for a change in scenery and a holiday with a difference, you need an overnight...
Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

If your view of the world is based on daily news reports, then one can conclude we will all continue...
6 things you can do to stay entertained while self-isolating at home

6 things you can do to stay entertained while self-isolating at home

With COVID-19 triggering a nation-wide quarantine, many Aussies have been experiencing a bad case of the self-isolation blues. If you’re...

Warehouse Apartment

    Details

      Description

      The brief was to transform an outdated, inner-city apartment into one that celebrated the building’s early 20th century heritage and combined it seamlessly with contemporary ideas of living.

      Catering to young, working professionals, the modest 51sqm apartment needed to radiate a feeling of space and light, despite its deep interior and small footprint.

      The renovation involved gutting the apartment’s interior, leaving an old timber joist ceiling, brick walls and a concrete floor framing a beautiful four-metre high void – all qualities hard to find in today’s new apartment developments.

      To create a feeling of openness, Kerry did without distinct rooms or doors and instead used materials, form and changes in level to help define the apartment’s spaces.

      Upon entering, the bedroom and bathroom are open to one another, with a change in level and materiality in the bathroom defining the space. A full-height mirror with a floating vanity unit is not only a focal point, but also provides privacy to the shower and toilet recesses behind.

      The kitchen features a minimalist aesthetic – reflective, black-gloss cabinetry weaves its way around the room to frame the stainless steel workspaces and create a subtle divide between the kitchen and the living room. The concealment of appliances reduces clutter, while the use of reflective finishes helps bounce light around the interior.

      Double glass doors further open up the apartment and lead out to a Juliet-style balcony, which looks over the back of King Street and creates another pocket of space. 

      Related

      Trades Hall
      Thomas Building
      Poppy Residence
      Matilda Residence
      KMC House
      Kingsway Gardens Apartment
      Dunn & Walton
      Cordingley's Surf City
      Comsupply
      Breust Residence

      Location

      SCOOP