中文
Select Page

You may also like

Featured
Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

The Alliance Française French Film Festival is back! After having to postpone earlier this year due to COVID, the popular...
From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

If you have been looking for a change in scenery and a holiday with a difference, you need an overnight...
Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

If your view of the world is based on daily news reports, then one can conclude we will all continue...

Robert Andary Architecture Melville Home

    Details

      Description

      Set on a small site as part of a subdivision, the design of this home by Robert Andary takes advantage of the slope from front to back, to allow for an elevated presence at ground level.

      The residence deliberately and unapologetically stands in stark contrast to its neighbours, and offers extraordinary views to the city and river to the north-east, and to the hills in the east and south-east.

      From street level, little is revealed of the elevated ground floor, hiding like a gem behind the front entry fence and the seamless timber-clad garage door.

      Inside, the three-bedroom, two-bathroom home features large, open-plan living areas that lead to the outdoors.

      Designed for a family with two young children and a dog, the footprint of the residence was to present the opportunity for movement.

      Visual permeability and supervision of children, while taking full advantage of the views on offer, solar access to the north and prevailing breezes for cross-ventilation.

      The living spaces flow seamlessly into each other, with the staircase providing a central spine lit by the double-height northern glazed wall.

      The spaces are visually connected but maintain privacy through limited access points.

      The residence is a free-flowing, strategically planned residence that maximises the potential of the site, creating a new future for a young family.

      Related

      Robert Andary Architecture Shenton Park Home
      Hensman Rd Residence

      Location

      SCOOP