中文
Select Page

You may also like

Featured
Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

This year, UnWined Subiaco returns to Market Square Park for the largest showcase of WA wineries in the state. With...
Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Set in the stunning St George’s Cathedral, flooded by candlelight, Perth Symphony Orchestra will bring to life the music of...
Hip hop legends stand tall on the big issues

Hip hop legends stand tall on the big issues

Perth is about to be treated to an extraordinary collaboration from some of the heaviest hitters in local hip hop,...

Hillam Architects Quindalup Home

    Details

      Description

      Located in Quindalup, near Yallingup, this home is perched on an eastern-oriented slope with stunning views of Geographe Bay. While the view was the design’s focus, a link to the surrounding bushland was also important. As a result, framed views from within the residence were established away from the main vista to take advantage of the natural environment, reinforcing the ‘bush’ setting.

      The position of the house, which was dictated by those all-important views, called for careful consideration when it came to environmental efficiency and solar heat loads. An extensive roof overhang provided protection to both the exposed, east-facing windows as well as an external deck. Existing trees provided supplementary shading to the eastern and western facades.

      In another energy-efficient measure, cross ventilation was achieved thanks to the home’s linear design, high ceilings, louvres and operable windows. These factors, when all combined with effective insulation, also negated the need for air conditioning.

      During winter, double-glazed windows provide effective heat retention while internal heating is generated by slow-combustion fires.

      Internally, the home was required to accommodate a growing family and visiting friends. It was divided into three zones – a main living area, a master bedroom suite and a minor bedrooms and utility area. The garage, which houses a gym and office, is located to the west.

      The design combines a mix of natural and refined materials, including timber, exposed metal work and rendered walls, to complement the surrounding environment. With its low-pitched roof and warm colours, the home has a contemporary aesthetic which blends with the landscape.

       

      Related

      Hillam Architects Mullaloo Home
      Hillam Architects Dalkeith
      Haven

      Location

      SCOOP