中文
Select Page

You may also like

Featured
Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

This year, UnWined Subiaco returns to Market Square Park for the largest showcase of WA wineries in the state. With...
Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Set in the stunning St George’s Cathedral, flooded by candlelight, Perth Symphony Orchestra will bring to life the music of...
Hip hop legends stand tall on the big issues

Hip hop legends stand tall on the big issues

Perth is about to be treated to an extraordinary collaboration from some of the heaviest hitters in local hip hop,...

Poppy Residence

restoration+ Perth + $130,000 + 82m2 + 2010 + Full design service

    Details

    • Bathroom Design:Modern,Traditional
    • Bathroom Design Type:Federation,Interior Design,Modern,Renovation,Single Storey,Traditional
    • Home Design Block Size:300m to 500m
    • Home Design Style:Federation,Heritage,Modern,Traditional
    • Home Design Type:Interior Design,Modern,Renovation,Single Storey

    Description

    With sweeping views of the Perth skyline, this rundown and uninhabitable 1913 cottage had been poorly maintained over the years, with many haphazard and structurally unsound additions. The brief was to strip back the property to reveal the original cottage and celebrate its character and proportions.

     

    Timber framed windows with custom sash horns to match the existing windows to the rear of the house replaced the non-original aluminium windows and the front facade was painted as the original tuck pointed brickwork had been poorly modified over the years. A rendered sill and rendered band was introduced to define the window openings and tie in with the white woodwork of the reinstated bullnose verandah. The street frontage was opened up with a low height picket fence to promote a visual and social connection with the street.


    Internally a fresh approach was taken to re-purpose the existing worker's cottage without detracting from its originality. The original jarrah floorboards were exposed, sanded and polished; the missing skirting boards were reinstated; cornices and ceiling roses were added to every room to replace the non-original ceiling features and were selected to suit the proportions of each room; and a full electrical re-wire was fitted off with traditional light fittings, switches and power outlets mounted on blocks. Two out of three of the original fireplaces were still intact, whilst the third was transformed into bespoke bathroom storage. The only room that required additional fixtures was the ensuite bathroom, utilising subway tiles, bevelled mirrors and heritage styled bathroom fixtures to create a classically symmetrical living bathroom.

    In contrast, new multipurpose Corian planter boxes also act as seats and balustrading to the front verandah, providing a glimpse of the contemporary additions to come.

    Related

    Warehouse Apartment
    Trades Hall
    Thomas Building
    Matilda Residence
    KMC House
    Kingsway Gardens Apartment
    Dunn & Walton
    Cordingley's Surf City
    Comsupply
    Breust Residence

    Location

    SCOOP