中文
Select Page

You may also like

Featured
Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

The Alliance Française French Film Festival is back! After having to postpone earlier this year due to COVID, the popular...
From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

If you have been looking for a change in scenery and a holiday with a difference, you need an overnight...
Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

If your view of the world is based on daily news reports, then one can conclude we will all continue...

Matilda Residence

residential alterations + additions

    Details

    • Bathroom Design:Modern
    • Bathroom Design Type:Holiday Home,Interior Design,Modern,New Home
    • Home Design Block Size:300m to 500m
    • Home Design Style:Heritage,Modern
    • Home Design Type:Custom Built Home,Interior Design,Kitchen Design,Modern,Multi-Storey,New Home,Renovation,Sustainable
    • Kitchen Design:Large,Modern,New Home,Renovation
    • Landscape Design Size:< 300m
    • Landscape Design Type:Courtyards

    Description

    + Lake Street, Perth
    + $500,000
    + 177m2
    + 2010-2013
    + Full design service

     

    The existing single storey semi-detached residence was an old brick and metal roofed house in the Federation Italianate style constructed in 1903. The integrity of the original structure was very high, with only minor improvements to the rear of the property since its original construction. The intention of the design was to restore and celebrate the character of the existing residence, while adding a modern extension to the rear to create an architecturally appealing 3 bedroom home.

    The extent of new works was designed to create clear separation and distinction between the old and new, while maintaining the character of the area and the low height profile of the street. The old and new structures are articulated through contrasting materials and a change in level helping to distinguish the morphosis from one space to the next.

    A dislocated white box hovers in the air, providing shading to the fully glazed ground floor living spaces, which have been aligned with the existing house and orientated to take advantage of the northern aspect while flowing out unto a sun-filled courtyard space.

    A separate form abuts the rear right of way to house a garage which also provides a much desired roof deck off the master bedroom upstairs with city views. Fixed aluminium vertical louvres to the master bedroom windows and structured planting around the deck help to provide visual privacy.

    + WINNER RESIDENTIAL SUSTAINABLE BUILDINGS AT 2015 BDAWA DESIGN AWARDS

    + WINNER CONSERVATION AWARD AT CITY OF VINCENT BUILDING DESIGN + CONSERVATION AWARDS 2015

    + COMMENDATION RESIDENTIAL INTERIOR AT DIA WA DESIGN AWARDS 2014

    Related

    Warehouse Apartment
    Trades Hall
    Thomas Building
    Poppy Residence
    KMC House
    Kingsway Gardens Apartment
    Dunn & Walton
    Cordingley's Surf City
    Comsupply
    Breust Residence

    Location

    SCOOP