中文
Select Page

You may also like

Featured
Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

The Alliance Française French Film Festival is back! After having to postpone earlier this year due to COVID, the popular...
From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

If you have been looking for a change in scenery and a holiday with a difference, you need an overnight...
Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

If your view of the world is based on daily news reports, then one can conclude we will all continue...

Dalkeith Project

A custom concrete pool, stone waterwall and covered alfresco area make the outdoor space both functional and visually appealing.

    Details

      Description

      A custom concrete pool, stone waterwall and covered alfresco area make the outdoor space both functional and visually appealing.

      The owners of this Dalkeith home requested a contemporary design to enhance the entertaining capacity and maximise the usability of the rear garden area. It was to include a pool as well as a covered entertaining space.

      A custom concrete pool, built by Phase3 Pools, consists of both swimming and lay-up areas, and features a glazed black-brick header, glazed black waterline tiles and white plaster. A dado-rendered masonry waterwall and feature wall sit on the edge of the pool.

      To accommodate the alfresco entertaining space, a custom steel and recycled blackbutt pavilion was created. The garden’s northern boundary wall was designed at varying heights to add interest, provide screening and support the pavilion roof structure.

      Custom, galvanised steel fins were designed to echo the rectilinear form of the boundary walls and provide security for the offset blade walls.

      Related

      Applecross Project

      Location

      SCOOP