中文
Select Page

You may also like

Featured
Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

Alliance Française French Film Festival re-launch announced for July 14, screening highly anticipated films from French cinema

The Alliance Française French Film Festival is back! After having to postpone earlier this year due to COVID, the popular...
From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

From Fremantle to Dunsborough, Six Cosy Converted Train Carriages for a unique WA Holiday

If you have been looking for a change in scenery and a holiday with a difference, you need an overnight...
Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

Community soap, balcony singalongs and other good Samaritan stories

If your view of the world is based on daily news reports, then one can conclude we will all continue...

Chindarsi Architects South Perth

    Details

      Description

      Following the completion of their Chindarsi Architects-designed commercial facility in Canning Vale, the owners of this riverside property enlisted the practice to design their new family home.

      The brief detailed separate living spaces for the couple’s two children, accommodation for guests and an office with views. The owners also requested that there be a spacious family room, good outdoor living spaces, a home theatre, gym facilities and a cellar.

      The home needed to maximise the city and river views, while incorporating energy-efficient principles. C-Bus integration and a lift were also to be implemented into the design.

      Situated on a busy main road, the 659sqm site features a three-metre slope upwards from the front of the property to the rear boundary, making it ideal for a tri-level, undercroft design.

      The site’s openness was the inspiration behind a ‘framing tube’, which captures the views. Lifted off the ground, this framing element also provides a transparent link between the foreshore and the rear courtyard, which creates the illusion of one garden space.

      This transparency through the house is further accentuated by the double-height entry space, which contains the stairs and separates the home’s two elements – the framing tube and the upturned ‘boat-hull’ roof, which alludes to the home’s riverside location.

      To combat noise and heat, double-glazed, thermally broken door and window frames were used throughout. Brise soleil window boxes protect window openings on the east facade, and overhangs project over north-facing windows, while southern windows have vertical screening.

      The extensive use of natural stone, zinc and timber throughout the home give it a warm, relaxed and inviting feel, as well as a timeless elegance.      

      Location

      SCOOP