中文
Select Page

You may also like

Featured
Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

This year, UnWined Subiaco returns to Market Square Park for the largest showcase of WA wineries in the state. With...
Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Set in the stunning St George’s Cathedral, flooded by candlelight, Perth Symphony Orchestra will bring to life the music of...
Hip hop legends stand tall on the big issues

Hip hop legends stand tall on the big issues

Perth is about to be treated to an extraordinary collaboration from some of the heaviest hitters in local hip hop,...

Cottesloe Home

An unconventional layout proves a winning decision for Wright Feldhusen Architects.

    Details

    • Home Design Style:Modern
    • Home Design Type:Courtyard,Custom Built Home,New Home,Single Storey

    Description

    Homes in the traditional sense have a clearly defined entrance, and are linear in their program. Wright Feldhusen Architects had a differing design concept for this Cottesloe site, however.

    They wanted to create an intriguing vision for the double block, and sought to achieve a single-level dual courtyard to provide the growing family of four with visual connection to all areas of their home.

    The project explores a courtyard model to create a private and secure environment. The plan is an ‘H’ shape that enables a north courtyard and garden with a south pool courtyard. It is intuitively divided into three distinct pavilions: a parents’ wing, a living area and a children’s wing.

    Entry to the house is via a spatially compressed lobby to the right, which is characterised by an off form concrete canopy and curved wall that feeds into the main living area.

    The concrete roof cantilevers outside to form a covered external entry. Compressing the entry experience reinforces the surprise of the great living room that is saturated in natural sunlight, thanks to a four-metre ceiling with overhead windows, and large sliding glass doors.

    The clerestory windows open to enable cross-ventilation, while the doors open up entirely to allow a pavilion to be formed
    between the two external living areas. These encompass a grassed terraced front, and minimalist alfresco and pool to the rear.
    A feature fence extends the width of the property’s frontage, which contributes to the edgy but minimalist design of the home.

    Related

    Wright Feldhusen Architects Yallingup Home
    Wright Feldhusen Architects North Fremantle Home
    Wright Feldhusen Architects Injidup Home

    Location

    • Address: -,-,WA,-
    • Phone:
    • Email:
    • Website:
    SCOOP