中文
Select Page

You may also like

Featured
Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

Get ready for UnWined Subiaco – WA’s premium wine and food festival

This year, UnWined Subiaco returns to Market Square Park for the largest showcase of WA wineries in the state. With...
Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Experience Mozart by Candlelight with Perth Symphony Orchestra

Set in the stunning St George’s Cathedral, flooded by candlelight, Perth Symphony Orchestra will bring to life the music of...
Hip hop legends stand tall on the big issues

Hip hop legends stand tall on the big issues

Perth is about to be treated to an extraordinary collaboration from some of the heaviest hitters in local hip hop,...

The Grove

Newforms saw The Grove Library & Community Learning Centre landscaping project as an opportunity to demonstrate new ideas in what a Perth civic park setting could be.

    Details

    • Landscape Designs:Civic,Education,Urban Design

    Description

    Designed by Newforms, as part of the team led by Cox Howlett & Bailey Woodland, the library precinct was built by PS Structures, with Phase3 Landscape Construction providing building services for the soft landscaping and special features, such as the sensory playground, light cubes and water feature.

    The parkland that surrounds the building has a number of different features, including a hardscape civic plaza, sedgelands, native gardens with endemic West Australian flora, reading areas, a play space and pathways.

    It fulfils a number of functions, with a hardscape civic plaza, native gardens with endemic WA flora, sedge lands, plus grass and reading areas, produce gardens, play space, transitions and pathways.

    Dewey Decimal numbers are found throughout the landscape, allowing school groups to walk around the grounds, observe some of the features, take note of the number adjacent, then discover more information in relation to the feature in the library using the reference number.

    Environmentally sustainable design initiatives were achieved in a number of ways, including exploring the rainwater tanks to form part of the structure of the sensory playground, demonstration sedge land water treatment cells, and viewing windows to areas such as first flush tanks for the rainwater system and the thermal maze.

    The site is located at a low point of a major stormwater catchment area. Newforms designed an open sedge land basin that, in storm events, fills before the soak well system and then subsides again soon afterwards.

    The reticulation system has an Australian-first system of urine separation from blackwater, which is stored then dosed for fertigation into the main reticulation system.

    The hardscape was designed with a final vision to complement the building itself, and the use of local products and recycled materials was a core driver in the hardscaping treatments.
     

    Location

    • Address: ,,WA,
    • Phone:
    • Email:
    • Website:
    SCOOP